Прокурорската колегия към ВСС призова купонджиите с Нотариуса да си признаят

На днешното заседание бяха изслушани четиримата заместници на бившата шефка на СРП Невена Зартова

28.02.2024 | 17:34 Редактор: Елеонора Танева
Прокурорската колегия към ВСС призова купонджиите с Нотариуса да си признаят

Прокурорската колегия на ВСС покани на следващото заседание в сряда прокурорите и служителите от Софийската районна прокуратура (СРП), които са били на коледен банкет в Банско с Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Те трябва да отидат доброволно и да разкажат какво се е случило и защо са били там. В противен случай можело да се наложи всички прокурори в СРП да бъдат викани по списък един по един. 

Днес кадровия  орган изслуша четиримата заместници на бившата шефка на СРП Невена Зартова. Те обясниха причините да се разграничат от нея. Казаха, че три дни не знаели дали тя ще подава оставка, или не. Затова решили самите те да подадат оставка, малко след тях същото направи и Зартова. 

И четиримата отрекоха да са били на въпросния коледен купон на Нотариуса.

"Никой не знае кой е ходил на това мероприятие в Банско. Как е станало събирането на тези 60 човека извън София", почуди се Огнян Дамянов, цитиран от "24 часа".

Той предположи, че и от хотела може да бъде изискан списък на гостите.

Кадровиците решиха да не стигат дотам, а да поканят тези, които са били на партито, да отидат доброволно в Прокурорската колегия, за да разкажат. На следващото заседание ще бъдат извикани и две служителки на Софийската районна  прокуратура, които отговорят за администрацията.