Облачен и ветровит вторник с температури до 19 градуса

В четвъртък и петък се очакват валежи в Западна България

27.02.2024 | 07:16 Редактор: Елеонора Танева

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 7 градуса, по морето до 6-7. В сутрешните часове ще има значителна облачност над западните и източните части от страната. Ниски облаци и мъгли ще се стелят по Черноморското ни крайбрежие.

През деня облаците ще се разкъсват и намаляват от запад на изток, като по Черноморието ще бъде слънчево. Следобед от запад на изток облаците ще се увеличават. Ще духат слаб вятър от изток-североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 11 до 19 градуса, в северозападните райони до 12, а по Черноморието до 10-12, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност, която следобед ще се разкъсва. През нощта срещу сряда ще има облаци над Пирин и Рила. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от североизток със скорост до 25-30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са 1 до 2 градуса, а на 1500 м - от 5 до 7. 

В сряда ще се заоблачи. В четвъртък и петък се очакват валежи в Западна България, по-интензивни в югозападните райони, със захлаждане. В събота преди обед дъждовните облаци ще се задържат над югозападните части от страната. Следобед ще достигнат и до централните райони. В планините ще вали мокър сняг, а новата снежна покривка ще е от 3 до 5 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay