Свиленски: Да питаме социалистите - съгласни ли са да влезем в коалиция с ГЕРБ?

Няма да предадем хората, които гласуваха за нас, заяви зам.-председателят на БСП

25.02.2024 | 19:40 Редактор: Толя Стоянова
Свиленски: Да питаме социалистите - съгласни ли са да влезем в коалиция с ГЕРБ?

"Събориха Паметника на Съветската армия - нито една декларация от районна организация в София не получихме. Сега само декларация от някоя етажна собственост не е пристигнала. Наистина направихте градската организация смешни. Ако наистина някой има желание да подобри работата, да приеме декларация, да изкаже позиция, мнение -  това мнение има смисъл, когато го приемете и то застане на бюрото на председателя или при Изпълнителното бюро, за да се запознаят те. А не да го четем през медиите. Не един път - всеки ден. В медиите - а на бюрото на председателя да няма нито една декларация", заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в изказването си пред Националния съвет.

"Вчера изпратихте някакви 15 позиции, включително позиция на партия "Левицата". "Левицата" се изказва по работата на нашия пленум, дават оценка на нас в БСП как работим? Това са ви коалиционните партньори - и те казват, че Градският съвeет, Националният съвет не можели да се произнасят, защото имало някакъв Съвет на местната коалиция, който взимал решения. А ние, най-голямата партия, която ги качихме на гърба си и ги вкарахме в СОС - трябва да ги слушаме", посочи Свиленски и зададе въпросите: 

"Това приема ли се от партията, от Националния съвет, от социалистите? Хайде да питаме нашите другари какво мислят? Съгласни ли са "Левицата" да ни определя политиката, съгласни ли са те да вземат решенията вместо нас? Съгласни ли са да влезем да влезем като партия на национално ниво в коалиция с ГЕРБ?".

"В Парламента много лесно ще стане. Без да подписваме - няма да е сглобка. Но нали защитаваме тези хора, които гласуват за нас. Най-лесно е да ги предадем. Най-лесно. Но няма да го направим", категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

Той призова Националния съвет с оглед нивото, на което е работил винаги и отговорността, която носи - да продължи работата си.

"Защото е ясно, че отговорността ще я носим ние. Градският съвет няма да я носи. Един от заместниците вчера е казал: На европейските избори отговорността си я носете вие. Отсега са казали, че няма да я носят. Затова - работата е наша, отговорността ще бъде наша и, дай боже, добрия резултат и той да бъде наш", заключи Свиленски.

Снимка: БГНЕС