Иван Таков: След като не успяха да подчинят градската организация, ще я обезглавят

Лидерът на БСП Корнелия Нинова свика избори в София и Бургас

25.02.2024 | 18:41 Редактор: Толя Стоянова

Избори в местните структури на БСП ще се проведат в София и Бургас поради неизпълнение на решения на ръководството на партията. Това стана ясно след заседание на националния съвет на левицата. Националният съвет на БСП направи оценка на работата на правителството. Според социалистите управляващите не работят по обявените от тях приоритети.

"В следващите седмици ще изнесем анализ какво е изпълнено от собствена им програма. За нас изводът е оставка и избори 2 в 1", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите са готови и с програмата си за евроизборите, като предлагат създаване на Европейска агенция за изкуствения интелект, която да бъде ситуирана в България.

Подготовка за избори тече и в партията, като смяна ще има в ръководствата на градските организации в София и Бургас. След сваленото доверие от общинските съветници в София, част от тях критикуваха днешното решение

"Ние даваме на социалистите в БСП - София да решат какви ръководства искат. Ще избираме 24 районни председатели и градско ръководство", посочи Нинова.

"Това е наказание за цялата градска организация явно затова, че има собствено мнение и че се представи блестящо на месните избори. Ревността е прекалено голяма и след като не успяха да подчинят градската организация, ще я обезглавят", заяви общинският съветник от БСП Иван Таков.

Общинските съветници остават в местния парламент, но Нинова беше категорична, че партията няма да носи отговорност за техните решения.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 1 месец
На Нинова не и достига естествения интелект и смята че може да и помогне изкуственият. Сигнализирай за неуместен коментар