Антивоенни демонстрации в София и Бургас, хората застанаха зад украинския народ

Демонстрантите призоваха за затвор за Путин

24.02.2024 | 17:34 Редактор: Тодор Петров

Годишнината от началото на войната в Украйна намира своя отзвук и у нас. В този час в центъра на София се провежда демонстрация в подкрепа на украинския народ. 

Представители на сдружение БОЕЦ, заедно с украински организации и граждани се събраха пред президентството и запазиха минута мълчание в памет на загиналите в Украйна. Малко по-късно те се отправиха на шествие покрай Народното събрание с крайна точка Орлов мост.

Антивоенен митинг срещу войната в Украйна се проведе и в Бургас пред паметника на Альоша. Демонстрантите призоваха за затвор за Путин и символично затвориха фигура с образа му в килия, настоявайки той да бъде съден за военни престъпления. 

В митинга се включиха и руснаци, които са противници на режима на Путин. Те обаче се оказаха нежелани на протеста от украинските граждани. Стигна до леко напрежение.

Снимки: Bulgaria ON AIR


1
5 rate up comment rate down comment 2
Не разбирам
преди 2 месеца
Протестирайте плед Зеленски! Той ви прати на война, а вие, като гледам, нямате нещо против. Какво изисквате от България и какво искате да демонстрирате с това? " Боец" захлебва грантове, а вие сте в България, във възраст за мобилизация и протестирате ????? Като ви е мила Украйна, защо сте тук? Искате и ние да влезем във войната в името на интересите на Байдън ли ?Кому е нужно това интригантство? Който се преструва на загрижен, може да отиде на фронта, а не да завлича всички нас в това. Сигнализирай за неуместен коментар