Очаква ни топла събота с максимални температури до 22°

В следобедните часове ще бъде предимно слънчево

24.02.2024 | 07:04 Редактор: Толя Стоянова
Очаква ни топла събота с максимални температури до 22°

Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, след обяд вече ще е значителна. В Източна България преди обяд в низините ще има ниска облачност, на отделни места и видимостта ще бъде намалена, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, с него дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°, показва прогнозата на НИМХ.

Над планините в Западна България облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валежи. В планините на изток ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 10°, на 2000 m - около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Снимка: Pixabay