67 работни дни на социалното министерство струват близо 200 хил. лв.?

Тошко Йорданов оповести данни от парламентарната трибуна

23.02.2024 | 10:24 Редактор: Тодор Петров
67 работни дни на социалното министерство струват близо 200 хил. лв.?

"Защо 67 работни дни политическият кабинет на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) е струвал на гражданите 196 590 лева и 20 стотинки", попита председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов в декларация от парламентарната трибуна и отбеляза, че си служи с факти.

Той уточни, че политическият кабинет се състои от шестима души – министър, трима заместници, началник на политическия кабинет и парламентарен секретар, а средствата са отишли за закупуване на движими материални активни, протоколни срещи, подаръци и командировки в страната и чужбина.

В същото време за целия този период в Народното събрание от Министерския съвет по линия на МТСП са постъпили едва два законопроекта за промени в действащи закони, две ратификации за конвенции на Международната организация на труда и една ратификация на спогодба с Албания, посочи Йорданов.     

60 хил. лева са за командировки в чужбина, като от тях 33 хил. лева са международните пътешествия само на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която има девет пътувания вътре в страната и 14 - в чужбина, пише БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR