Премиерът Денков след Мюнхенската конференция: Времето, в което всеки се оправя сам, е приключило

С изненада установих, че процесът на ротация на правителството привлича внимание, заяви той

18.02.2024 | 15:52 Редактор: Елеонора Танева
Премиерът Денков след Мюнхенската конференция: Времето, в което всеки се оправя сам, е приключило

Министър-председателят акад. Николай Денков се завърна от участието си в Мюнхенската конференция по сигурността. В рамките на международния форум, наричан Давос по сигурността, премиерът е обсъдил глобалните заплахи и способностите на Европа, САЩ и НАТО да им противодействат с бившия държавен секретар на САЩ Майкъл Помпео и с председателя на Мюнхенската конференция Кристоф Хойсген. 

"Единно е мнението, че трябва да изградим отбранителния капацитет, времето в което всеки се оправя сам е приключило. Има силна подкрепа в САЩ за Украйна и споровете по медиите не отразяват желанието нито на демократите, нито на републиканците. Има единно мнение, че трябва да се помогне на Украйна. Тази помощ трябва да бъде бърза. И в Европа, и в САЩ се говори как да се помогне на Украйна днес", каза акад. Денков.

На срещите той е получил уверението на съюзниците ни, че се осъзнава колко е важната ролята на България в НАТО по Източния фланг. 

"С изненада установих, че процесът на ротация на правителството привлича внимание. Всички казват, че очакват да бъде успешна, за да продължим това, което правим", изтъкна премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Денков пред журналисти след Мюнхенската конференция-"Няма значение, че българската икономика страда от санкциите, важно да има ефект за Русия!". Представям си какво подмазване е падало на самата конференция от типа, че : няма значение колко българи ще загинат в бъдещата коалиция на желаещите, важното е да се навреди на Русия. По отношение на Украйна омразата на Денков към България важи с пълна сила. Оставка, "$^*($&($$$%$$$$$$$$$$$$$$$$!!!!!!@@@@@ Сигнализирай за неуместен коментар