Най-малко три жертви на руските атаки с дронове и ракети в Източна Украйна

Търсят живи хора под отломките

18.02.2024 | 12:56 Редактор: Вяра Димова
Най-малко три жертви на руските атаки с дронове и ракети в Източна Украйна

Най-малко трима души са били убити при руски атаки с дронове и ракети в Източна Украйна, съобщиха местни лидери, предаде ДПА. До момента са извадени две тела от развалините на жилищна сграда в град Краматорск, която е била ударена от ракета през нощта, съобщи в Telegram Вадим Филашкин, военен губернатор на Донецка област.

"Спасителната операция продължава и се предполага, че под отломките има още жертви", каза той.

Олег Синегубов, началник на военната администрация в съседната Харковска област, съобщи за един загинал и петима ранени при нападение срещу двуетажна жилищна сграда в прифронтовия град Купянск.

По данни на украинските военновъздушни сили Русия е атакувала през нощта Украйна с шест зенитни ракети С-300, които са били преоборудвани за нанасяне на удари по наземни цели, три крилати ракети Х-22 и ракета "въздух-земя" Х-59.

Руските военни са изстреляли 14 бойни дрона "Шахед", 12 от които са били унищожени, преди да достигнат целта си. Ракета "въздух-земя" също е била прехваната, а руски изтребител е бил свален, съобщиха военновъздушните сили. Филашкин обаче заяви, че щетите са големи, предаде БТА.

Междувременно Ройтерс съобщи, че украинските сили са отблъснали руската офанзива на южния фронт след изтеглянето на войските на Киев от разрушения източен град Авдеевка. Главнокомандващият украинската армия Олександър Сирски заяви вчера, че войските на Киев се изтеглят от Авдеевка, за да избегнат обкръжаване след месеци на ожесточени руски атаки.

Снимка: архив, БГНЕС