ПП-ДБ vs ГЕРБ - рунд пореден. Борисов: Денков трябва да забрави егото си

"Оставили сме едни хора да се учат да управляват", посочи лидерът на ГЕРБ

16.02.2024 | 18:50 Редактор: Толя Стоянова

Нови словесни престрелки между партньорите в управлението. Отново напрежение поражда ротацията. Бойко Борисов намекна, че смяната на кабинета може и да е с нова дата. А кой ще е външен министър, все още е въпрос без отговор. Докато премиерът Николай Денков вече обяви, че на 6 март предава властта, то от кулоарите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че това може и да не стане точно така.

"Тя не е емпирична дата. Може да бъде и на 10, и на 15 март. Денков трябва да забрави егото си. Какво ще стане, ако Денков абдикира и депутатите не подкрепят оставката", попита Борисов.

За този сценарий не се готвят партньорите им.

"Не разсъждаваме върху такъв вариант да няма ротация. Този компромис, който направихме преди 9 месеца, няма смисъл да бъде хвърлен на пътя", заяви Никола Минчев от ПП-ДБ.

Въпреки това бариерата между управляващите продължава да бъде кой да оглави външното министерство.

"Ако някой си мисли, че еднолично с 30 депутати ще извива ръцете на 69, няма как да се случи. Нашите депутати не са пионки, пешки, че да гласуват по някакъв начин", каза Борисов.

"Продължаваме промяната-Демократична България" разчитат Денков и Габриел да се договорят така, че да е приемливо и за двете управляващи партии.

"Това, което се договори с Мария Габриел, ще го разгледаме след това. Аз вярвам, че ще се получи добър резултат", каза Минчев.

Борисов обаче отново не спести критиките си към партньорите.

"Оставили сме едни хора да се учат да управляват. И във всичко успешно са те, а където има проблем - хвърляте на ГЕРБ. Това няма да го допусна", коментира Борисов.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 2 месеца
И не само Денков от техните редици..... Сигнализирай за неуместен коментар