Вяра Тодева няма да подаде оставка: "Следя всяко решение на местния парламент"

"Докато съм областен управител - ще връщам всяко незаконосъобразно решение", заяви тя

16.02.2024 | 08:27 Редактор: Искра Ангелова

Областният управител на София Вяра Тодева няма да подаде оставка. Това обяви тя на брифинг, след като от ГЕРБ, БСП и ИТН поискаха да се оттегли от поста. Повод за това стана отмяната избора на председатели и заместник-председатели на комисии в общинския парламент от Тодева, с което според политическите партии в местния парламент се блокира работата на "Московска" 33.

Като мотив за взетото решение областният управител изтъкна нарушени процедурни правила за свикването на извънредно заседание на местния парламент.

"Всеки може да ми иска оставката, но няма нито една причина за това. Докато съм областен управител - ще връщам всяко незаконосъобразно решение, независимо от мнозинството, което го е взело. Не е спазена процедурата по свикване на заседание за избор на заместник-председатели на СОС и за формиране на състав на постоянните комисии. Допуснати са съществени процедурни нарушения и тези решения съответно ще трябва да бъдат прегласувани. Три месеца имаха време да направят процедурата законосъобразна", заяви Тодева.

Тя подчерта, че следи всяко решение на местния парламент.

Снимка: БГНЕС