Президентът Радев: Както лозята, така и държавността изискват ежедневни усилия

Нашата борба е за справедливост, подчерта той във Видинско, където заряза лозята

14.02.2024 | 14:19 Редактор: Вяра Димова
Президентът Радев: Както лозята, така и държавността изискват ежедневни усилия

Историята ни е научила, че както лозята се отглеждат трудно и буренясват без грижа за тях, така и държавността, свободата, демокрацията и справедливостта изискват ежедневни усилия и непримиримост. Това заяви президентът Румен Радев в село Покрайна, област Видин, където бе официален гост на традиционното отбелязване на Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Държавният глава бе придружен от съпругата си Десислава Радева и участва в ритуала по зарязване на лозята в лозовите масиви между селата Гомотарци и Кошава.

"Нашата борба е за справедливост, за да няма повече кражби на обществен ресурс, за да може средствата да стигат и до най-отдалечените краища на страната", отбеляза в приветствието си държавният глава.

По думите му обществото ни очаква повече кадърност и морал в управлението, за да може всеки човек да получи възможност за работа, а неговият труд да му гарантира достойно съществуване и удовлетворение.

"Няма да се примирим с констатациите и статистиката, че Северозападът е най-бедният край не само в България, но и в целия ЕС", посочи Радев и допълни, че българският Северозапад е богат с историята и традициите си, има ценно географско положение, плодородна земя и най-вече  честните и трудолюбиви хора.

Държавният глава отбеляза значимостта на днешния празник за българите, който наравно с пожеланията за здраве и благоденствие, свързва народа ни с традициите на предците и вкоренената почит към земята, земеделския труд, гроздето и виното.

Снимка: Прессекретариат на президента