Днешната сряда ни носи дъжд, по планините - мокър сняг

Максималните температури ще са от 7 до 14 градуса

14.02.2024 | 07:18 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 2-4 градуса. Над страната ще се установи дъждовно време. Преди обед ще вали в южната половина от страната с по-интензивни валежи в Пирин и Родопите. Следобед и през нощта ще вали главно в Северна България и по Черноморието.

В Предбалкана ще вали мокър сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 30 км/ч от запад. Максималните температури в страната ще са от 7 до 14 градуса, по Черноморието до 7-9 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде ветровито и с валежи от мокър сняг. Повече валежи се очакват преди обед в Пирин, Рила и Родопите, а следобед и в Стара планина. Очакваната нова снежна покривка ще бъде с дебелина около 5-7 см.

В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност. В петък ще бъде облачно в източните райони, докато на запад ще бъде слънчево. В събота ще се заоблачава и ще завали дъжд, който в неделя ще преминава в сняг, с по-интензивни валежи в югозападните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)