Американската корпорация има интерес да финансира енергийни проекти у нас

Във фокуса на разговора беше и развиването на ядрения потенциал в АЕЦ "Козлодуй"

13.02.2024 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Американската корпорация има интерес да финансира енергийни проекти у нас

Възможностите за инвестиции в енергийни проекти в България и проектът за транспортна и енергийна свързаност Север-Юг между Гърция, България и Румъния обсъдиха вчера във Вашингтон финансовият министър Асен Василев и Скот Нейтън, изпълнителен директор на Американската корпорация за международно развитие (International Development Finance Corporation – U.S. DFC). 

В България DFC участва в проекта за разширяване на газовото хранилище в Чирен. Василев и Нейтън коментираха потенциалното включване на американската организация в проекти, свързани с възобновяеми източници на енергия – ветропаркове, соларна и геотермална енергия, както и инвестиции в съхранението им. 

Във фокуса на разговора беше и развиването на ядрения потенциал на страната ни в АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от пресцентър на Министерството на финансите.

Във Вашингтон министър Василев участва в Петата конференция за Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие (5th Southeast Europe & East Med conference), организирана от Делфийския икономически форум.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Коко Боко
преди 3 месеца
Кокорчо почна да разпродава България на безценица, но сметките му ще излезнат криви накрая. Май ще замине за Харвард - там да се прави на мъжествен. Тук номерата не минават. Сигнализирай за неуместен коментар