Родител твърди: Умишлено поставиха грешна диагноза на детето заради клинична пътека

В платформата Helpbook получихме сигнал от София

09.02.2024 | 20:00 Редактор: Анисия Иванова
Родител твърди: Умишлено поставиха грешна диагноза на детето заради клинична пътека

В платформата Helpbook.info получихме сигнал от родител от София. Той е убеден, че умишлено е поставена грешна диагноза на детето му, с цел използване на клинична пътека. Ето и целият случай:

"Синът ми, който е на 11 г., започна да рязко да кашля със суха, пристъп на кашлица миналата седмица след тренировката му по футбол на 31.01.24 г. На следващия ден го заведох при личния му лекар. Изписа му противовирусно лекарство Тамифлу Гранофурин заради гърлото и инхалации с пулмикорт. За няколко дни детето се оправи и спря да кашля.

Тази седмица пак след тренировка - отново започна да кашля по същия начин. Ужасно много се притесних и го заведох в кабинета за неотложна помощ, с който личният лекар има договор. Там лекарката каза, че дишането е чисто и най-вероятно е с ларингит. Предложи да ни даде направление за педиатър, за да е сигурно. Каза ни направо да потърсим педиатър от детското отделение в пета градска болница.Така и направихме.

Там една млада лекарка го прегледа и веднага каза, че гърдите на детето свирят и то е за болница. Каза, че според нея е с двустранна бронхопневмония и белодробен спазъм. Не предложи да направим снимка, а твърдеше, че веднага трябва да постъпи в болница. Аз отказах, защото и друг път успешно сме лекували такива заболявания в домашни условия. Изписа му антибиотик на 12 часа и инхалации с Вентолин на 8 часа. Прилагам снимка на рецептата. Там се виждат данните на лекарката. Това се случи на 06.02.2024 г.

Днес реших да отида при личната лекарка на детето и да споделя какво се е случило. Тя прецени, че е добре да се направи рентгенова снимка на белия дроб, за да се види какво реално е състоянието на детето. Снимката излезе абсолютно чиста, без никакво съмнение за пневмония. Ще приложа снимка на разчитането ѝ. Жалбата е срещу тази лекарка от пета градска. Недопустимо е по такъв лекомислен начин да се поставят тежки диагнози и да се предписват такива тежки лекарства като Вентолин. Ако я бях послушала, можеше да увредя сърцето на детето"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook


1
1 rate up comment rate down comment 1
John
преди 2 месеца
само па т ка би закарала синът си неизлекуван на тренировка, що не се ужасиш от своята грандомания! Сигнализирай за неуместен коментар