Сигнал: Баща ми почина от лекарска небрежност, джипито го неглижира

Лекарката да бъде проверена, настоява наш потребител в HelpBook

09.02.2024 | 15:56 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Баща ми почина от лекарска небрежност, джипито го неглижира

В платформата Helpbook.info получихме сигнал, касаещ лекарска грешка, като за съжаление случаят е завършил с фатален край.

Пациент с оплакване от задух посетил личния си лекар с опасения за пневмония, но бил извършен преглед само със слушалки, без да бъде назначен рентген, с обяснението, че нямало смисъл от такъв. През следващите дни последвало влошаване и отново посещение при личния лекар. Бил изпратен на кардиолог и след дълго чакане, бил прегледан, като диагнозата се оказала остра сърдечна недостатъчност. Веднага последвало хоспитализиране. За съжаление, още същия ден човекът умира.

"Бездействието от страна на личната на 29 януари, когато тя не вижда нищо спешно в състоянието му, за да предприеме действия за хоспитализация - да го прати в спешното, или да назначи образно изследване, или да каже, че е спешно, защото не може да диша добре. Той имаше страшни отоци по краката от коленете надолу, не можеше никакви обувки да обуе, това също е казано при нея в кабинета и тя го е видяла.

Всичко е сочело за сърдечна недостатъчност, но тя е неглижирала това му състояние. Искам тази "лекарка" да бъде проверена, толкова много пропуски при прегледа на баща ми се оказаха фатални за него", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 месеца