Премиерът Денков: Кабинетът готви програма за справяне с домашното насилие

Работи и мобилното приложение "Помогни ми", посочи министър-председателят

07.02.2024 | 11:39 Редактор: Толя Стоянова

Премиерът Николай Денков обяви решение на правителството да се попълни съставът на Националния съвет за превенция и защита от домашно насилие. Това, по думите му, е важна стъпка в усилията да се подкрепи всеки, който е застрашен. Кабинетът подготвя националната програма за справяне с домашното насилие. До момента са в ход 7 проекта към правосъдното министерство. Кризисните центрове за защита са увеличени от 29 на 31.

Премиерът припомни за осигурената безплатна правна помощ на пострадалите.

"Едно огромно облекчение за хората, които в най-трудните моменти имат нужда от професионална подкрепа и не могат да си позволят да платят на адвокати. Вече действа и новият сектор към МВР "Противодействие на домашното насилие". Работи и мобилното приложение "Помогни ми", заяви премиерът.

"От всяка точка на България нуждаещите се могат да открият всички координати на институциите в близост до тях, които са ангажирани с подкрепата и защитата на пострадалите. С днешното решение на Министерския съвет попълваме състава на органа, който ще гарантира изпълнението на държавната политика за защита от домашно насилие", каза Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
бг смешки 2
преди 2 месеца
този само програми готви а пък нищо не прави ! СТРАШНА РАБОТА ! Сигнализирай за неуместен коментар