БСП: Съдебната реформа на сглобката само препра Борисов и Петков

От "Възраждане" поискаха парламентарна комисия да разследва дейността на Делян Пеевски

06.02.2024 | 16:08 Редактор: Вяра Димова
БСП: Съдебната реформа на сглобката само препра Борисов и Петков

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и парламентарната група на левицата се обявиха "за" изслушване на Борислав Сарафов в парламента във връзка с убийството на Нотариуса, но изразиха и своите резерви.

"Подкрепяме всички парламентарни механизми за изясняване на истината - парламентарна комисия и изслушване на г-н Сарафов. Но едва ли това е решението. Години наред е имало информация за дейността на престъпната група на Нотариуса и никой не е взел мерки. Съдебната реформа на сглобката уж трябваше да доведе до бърз и справедлив процес. Всъщност тя само препра Борисов и Кирил Петков, като прекрати делата "Барселонагейт", "Чекмеджегейт", двойното гражданство. Цинизъм е авторите на такава съдебна реформа днес да призовават за обективно разследване и справедливост", написаха от партията.

Междувременно в позиция до медиите от "Възраждане" поискаха да се създаде парламентарна комисия, която да разследва дейността на Делян Пеевски, защото "почти няма криминален случай или скандал в последните 15 години, в които той да не е споменат".