Седмицата започва с валежи от дъжд и сняг, предстои сериозно затопляне

Максималните температури в страната днес ще са от 2 до 9 градуса

29.01.2024 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от минус 2 до плюс 5 градуса, по морето - около 0. Облачността над страната ще бъде значителна с превалявания от сняг в централните райони и дъжд и сняг на изток. 

С разкъсани облаци и слънчеви часове ще бъде времето над Югозападна България. През нощта слабите снеговалежи ще продължават в главно северните и източните райони. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в страната ще са от 2 до 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 8, в Добруджа ще бъдат отрицателни, а по Черноморието до 3, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Във вторник ще превалява слаб сняг над Дунавската равнина и в Стара планина, а по Южното Черноморие дъжд и сняг. Постепенно валежите ще спират. Следобед облаците ще се разкъсват.

В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас. В източните райони облачността ще бъде значителна с възможност за преваляване на слаб сняг в Добруджа. Следобед ще бъде предимно слънчево. 

От четвъртък започва чувствително затопляне с мъгли в ниските места и слънце в планините. Дневните температури в края на седмицата ще достигат 12-18 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа