Кърджали: Строеж унищожи част от пътя, тротоар и столетни дървета

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал и снимки

26.01.2024 | 18:20 Редактор: Анисия Иванова
Кърджали: Строеж унищожи част от пътя, тротоар и столетни дървета

В Кърджали също не липсват проблеми. В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, че при строеж на сграда е унищожен част от пътя, тротоар, построен с евросредства, както и столетни дървета.

"Срещу Историческия музей на ул. "Екзарх Йосиф" в резултат на безогледно строителство пътното платно е изкопано, като липсва половината платно, тротоарът, за който бяха вложени милиони евросредства, е унищожен, дърветата са с унищожена коренова система и някои от тях вече загинаха, а другите едва ли ще оцелеят.

От другата страна, на ул. "Цар Самуил" тежката техника излиза, без да се почистват гумите и цялата улица тъне в кал. Там също липсва целият нов тротоар. Не познавам строителните разпоредби, но за мен като гражданин е ясно, че са погазени много от изискванията на строителния надзор и това, че пътят е срутен, тротоарът и дърветата са унищожени, и улиците са покрити с кал в целия квартал, не е в съответствие със строителните изисквания. Прилагам снимки и се надявам това безогледно строителство да не се толерира".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook