Нов кандидат за шеф на СОС, няколко гласувания, но резултатът е същият

Терзиев: Най-големият ни страх трябва да бъде, че не може да свършим това, за което сме избрани

25.01.2024 | 13:55 Редактор: Толя Стоянова

За седми път Столичният общински съвет се опитва да си избере председател. Опитите продължават и в този час. В началото на заседанието ПП-ДБ-СС предложиха нова кандидатура - тя е на Цветомир Петров от "Продължаваме промяната".

Припомняме, че преди това шест пъти беше гласувано името на Борисов Бонев. От БСП и ИТН отново посочиха старите си предложения - Дияна Томова и Пламен Данаилов. На първото гласуване най-много гласове получиха Цветомир Петров и Диана Томова. Кметът Васил Терзиев призова общинските съветници да пристъпят към едночасова среща, в която да обсъдят изходът от кризата.

37 общински съветници гласуваха общо. Недействителните бюлетини са 2 броя. Диана Томова получи 9 гласа "за", а Цветомир Петров 26 гласа "за", при това положение отново липсва мнозинство от 31 общински съветници.

"За седми път не успяваме да изберем председател на общинския съвет, за да заработи този толкова важен за града ни орган. Колкото и да ни е страх, че ще ни обвинят във всички възможни грехове, най-големият ни страх трябва да бъде, че не може да свършим това, за което сме избрани. Проблемите продължават да се трупат. Има нужда от решение и Общинският съвет да работи ефективно. Апелирам към всички вас да продължим тези конструктивни разговори и да потърсим възможност да се обединим около някоя фигура, която да бъде избрана. Поканата е към всички политически партии в рамките на следващия час да се видим и да потърсим какъв е този път, който може да ни помогне да надскочим това предизвикателство", каза кметът на София Васил Терзиев.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа