Предстои рязко понижение на температурите - ето къде ще вали дъжд и сняг

Облаците от запад на изток днес ще се увеличат

25.01.2024 | 07:05 Редактор: Тодор Петров

Предупреждение от първа степен - жълт код за силен вятър, е в сила за 21 области на страната. В тези райони се очаква бурен североизточен вятър със скорост от 14-19 метра в секунда. На места поривите ще достигнат до 24 метра в секунда (90 километра в час). От Националния институт по метеорология и хидрология съветват да бъдем внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни са и локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Минималните температури днес ще бъдат от -2 до 3 градуса. Денят ще започне с ветровито време и разкъсана облачност, значителна над източните и западни райони. Облаците от запад на изток ще се увеличат. 

Следобед ще превали дъжд и сняг в западните и централните части - с условия за поледици. През нощта ще превали и по Черноморското ни крайбрежие. Температурите ще се понижат бързо, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова

Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, по Черноморието 8-10. Над планините ще има разкъсана облачност, следобед - облаци и с валеж от мокър сняг.

Значителна ще бъде облачността над Източна Европа, като дъжд и сняг ще вали в Прибалтика, в Източна Полша и западните части от Украйна. В четвъртък следобед у нас ще преваляват дъжд и сняг, с пренос на влажен и студен въздух от север.

В петък ще вали в Стара планина и в Източна България с условия за поледици. Нови значителни валежи от сняг с чувствително застудяване са очаква от събота, 27 януари. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR