Първокласник дари всичките си спестени пари от Коледа на болницата в Бургас

"Аз имам всичко вкъщи, какво да ги правя парите, като мога да ги даря", каза 7-годишният Георги

24.01.2024 | 21:33 Редактор: Толя Стоянова

7-годишният Георги Илиев дари всичките пари, които получил на "коледуване" за лечение на деца в болницата в Бургас. Първокласникът стана най-младият дарител на Второ детско отделение, а жестът му трогна целия персонал.

Гого и семейството му живеят в Поморие. Той е ученик в първи клас в местното училище "Иван Вазов". Втора година момчето е коледар. Заедно със свои приятели обикалят къщите и поддържат жив традиционния български обичай.

"Той сам го реши. Това е негов самостоятелен избор, може би защото по Коледа постоянно има благотворителни кампании", сподели майката на Георги Кремена Калоянова.

"Аз имам всичко вкъщи, какво да ги правя парите, като мога да ги даря", каза Гого.

Когато се прибира вкъщи и преброяват парите, които е получил, той решава да ги дари на деца. Сумата е 300 лв. Родителите обясняват на момчето, че ако иска да помогне не на едно или две деца, може да ги дари на болницата. Георги е бил пациент на Второ детско отделение в бургаската болница, затова средствата са за нея. Малкият Гого е с астма и това е една от причините лекарите да изберат да закупят инхалатори за лечението на деца астматици.

Вижте повече в репортажа.