Променят движението на "Струма" заради "Сурва" в Перник, АПИ с апел към водачите

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия

24.01.2024 | 17:19 Редактор: Искра Ангелова
Променят движението на

В събота - 27 януари, и неделя - 28 януари, от 9 ч. до 14 ч. се променя движението по пътен възел "Даскалово" на АМ "Струма" в района на Перник за провеждане на 30-тия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва". В двата дни пътуващите по АМ "Струма" от София към Перник ще преминават през дясната външна лента на кръговото кръстовище на пътен възел "Даскалово" към дясната лента на път I-6 Перник - Кюстендил.

Трафикът от София по път I-1 Владая - Драгичево в посока Перник ще се движи през средната лента на кръговото кръстовище на пътен възел "Даскалово" към лявата лента на път I-6 Перник - Кюстендил.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, без да предприемат рискови маневри и изпреварвания, с които да застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да следват временната организация за движение. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Снимка: БГНЕС