Сигнал: Млад шофьор на "Мерцедес" с инвалиден стикер нагло псува охрана

В Helpbook ни изпратиха и снимка

23.01.2024 | 10:00 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Млад шофьор на

В платформата на Helpbook.info наш потребител изпрати сигнал, който отново повдига въпроса за лъскавите коли с инвалидни стикери.

На 15.01.2024 г. на паркинг на голяма търговска верига на инвалидно място паркира бял "Мерцедес".

"Колата остана повече от 50 минути, като вътре шофьор на видима възраст 23-28 години си разглеждаше телефона и при отправена забележка от охраната на магазин грубо и нагло го напсува и си остана на инвалидното място, като само си затвори прозореца. А патрул на полицията пиеше кафе на 200 метра", се съобщава в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook


2
1 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 3 месеца
Стикера не "следва" колата, а инвалида. И ако към момента на паркиране /и след него/ инвалида не ползва този автомобил, колата няма право да паркира там. Охраната правилно е направила забележка на ***, жалко че не се е обърнала за съдействи към полицаите, да го одрусат хубаво в районното. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
proba
преди 3 месеца
Инвалиден стикер се издава на член от семейството за автомобил в семейството. Тоест да гледате шофьора и да очаквате да видите инвалид, е меко казано тъпо.Също така по ЗДВП, чл. 99а, карта се издава за трайни увреждания. Всеки инвалид има право на такава. Не очаквайте нито шофьора, нито спътниците му да бъдат с патерици, инвалидни колички, или други помощни средства.Слепи, епилептици и т.н. - всички те имат право на такава карта. Охраната не е трябвало да се намесва, щом има стикер. Сигнализирай за неуместен коментар