Студено начало на седмицата, очакват ни снеговалежи

Максималните температури в страната днес ще са от 2 до 9 градуса

15.01.2024 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от минус 7 до минус 1 градуса, по Черноморието - до -1, -3. Денят ще започне с краткотрайни сутрешни мъгли в ниските места. Предиобед ще бъде слънчево. 

Следобед от запад ще се заоблачи и през нощта в западните райони ще завали дъжд и сняг, с условия за поледици по пътната настилка. Ще духа слаб вятър от югозапад със скорост до 20 км/ч. 

Максималните температури в страната ще са от 2 до 9 градуса, северно от планините и по Черноморието - до 8, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

От север ще проникне нова порция студен и влажен въздух. Ще превали слаб сняг в Стара планина и в североизточните райони. Във вторник се очакват снеговалежи - по-съществени в западната половина от страната. От сряда отново ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци, а по планините ще има повече слънце. 

В четвъртък ще бъде ветровито и чувствително ще се затопли. В петък бързо ще се заоблачава с валежи от дъжд и сняг. В събота ще вали сняг, по-интензивно в западните и северни райони, като през нощта срещу неделя валежите ще спират. В неделя ще застудява, с разкъсана облачност над страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR