Авария остави Перник на студено, а температурите падат рязко

Липсата на парно не се е отразила на учебния процес

12.01.2024 | 19:50 Редактор: Искра Ангелова
Авария остави Перник на студено, а температурите падат рязко

Авария на топлопровода остави без топла вода и парно половината жители на пернишките квартали "Изток" и "Мошино". Топлоподаването е нарушено от 6.30 часа тази сутрин и към момента все още не е възстановено.

От "Топлофикация Перник" обясниха, че аварията е сериозна и не се ангажираха с точен час за отстраняването ѝ. Екипите работят и веднага след като проблемът бъде решен топлоподаването ще бъде възстановено, казаха от дружеството, но добавиха че е необходимо технологично време, за да се усети топлина в жилищата.

Освен жилищните сгради в двата квартала, разположени на север от булевард "Юрий Гагарин", без парно и топла вода са и няколко училища и детски градини. Въпреки мразовития ден, липсата на парно не се е отразила на учебния процес. Училищните сгради са санирани, температурите в класните стаи са следени и не се наложило часовете да бъдат намалени, казаха от 13 ОУ, информира БНР.

Детските заведения пък разполагат с електрически радиатори в резерв и всички групи са били отоплени. 

Останалите без парно перничани стискат палци аварията да бъде отстранена до края на деня, защото ако заради слънцето през деня, престоят в помещенията е бил сравнително поносим, то през нощта температурите ще паднат рязко.

Снимка: БГНЕС