Борисов: Няма да сменяме министри на всяка цена, ротацията е дреболия

Ще бъде извършен анализ кои работят добре, уточни лидерът на ГЕРБ

06.01.2024 | 11:03 Редактор: Елеонора Танева

Предстоящата ротация е дреболия, технически въпрос, нещо, което сме разбрали, нещо, което го има. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"След няколко месеца хората ще видят продукта от тази некоалиция, която макар и трудно, смятам за успешна. По-успешна от всички служебни правителства и други конфигурации, които биха могли да се подреждат. Сега като е с мандата на ПП-ДБ, какво ни прави по-различни?", попита Борисов, който е на посещение в сливенското село Медвен.

По думите му вътрешният министър е свършил огромна работа за приемането на България в Шенген.

"Инциденти са ставали винаги, за съжаление, и хората, които са на място, понасят своята отговорност. За никой министър не биха казал каквото и да било, след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно, не с желанието на всяка цена да се смени един министър с друг - правим анализ, има министри, които работят добре, други по-малко добре - преценяваме. Когато направим този точен анализ. След детайлен анализ ще кажем какъв ще бъде кабинета", уточни Борисов.

Той припомни случая със задържаните с подкуп в Министерството на спорта. 

"Представяте ли си в Министерство на спорта да заловят с десетки хиляди лева рушвети и никой да не попита за отговорност за спортния министър. Но аз казвам не - след детайлен анализ ще излезем всички и ще кажем какъв ще е кабинетът", обясни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)