Стотици изпращат отец Боян Саръев в последния му път

Свещеникът почина на 27 декември

31.12.2023 | 10:39 Редактор: Толя Стоянова
Стотици изпращат отец Боян Саръев в последния му път

Стотици хора дойдоха в църквата "Успение на Пресвета Богородица" в Кърджали, за да изпратят отец Боян Саръев в последния му земен път. Кръстителят на Родопите отец Боян Саръев почина на 67-годишна възраст на Стефановден. Той ще бъде погребан в двора на църквата, в която служи в продължение на 33 години.

Припомняме, че на 4 декември отец Боян Саръев постъпи за лечение в болницата в Кърджали, където беше лекуван до 12 декември. След това е насочен към Университетска клиника в София и е изписан на 23 декември. Здравословното състояние на свещеника рязко се влоши три дни по-късно и отново бе приет в болницата в Кърджали. На 27 декември, на Стефановден, отец Боян Саръев напусна този свят, предаде БГНЕС.

В своята последна проповед, произнесена на 3 декември 2023 г. отец Саръев казва:

"Неимоверно нещастие е човек да бъде сляп, да не вижда света около себе си. Да не вижда онези, които го обичат и които се грижат за него. Да не вижда светлината и красотата, която така богато се е разляла около нас. Какво ли не би дал слепецът да прогледа, но за съжаление медицината често пъти остава безпомощна и слепецът остава сляп до гроба".

Снимка: БГНЕС