Молитви за мир по целия свят - митрополит Антоний оглави богослужението в "Св. Александър Невски"

Българският патриарх Неофит все още се лекува от белодробно заболяване във ВМА

24.12.2023 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

Точно в 18:00 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" започна празничното всенощно бдение за Бъдни вечер. Богослужението се възглавява от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Именно владиката ще отправи Рождественското послание на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който все още се лекува от белодробно заболяване във ВМА.

Акцент в патриаршеското и синодално послание са молитвите за мир заради всички конфликти по света, на които невинни жертви стават хиляди. На службата присъства министър-председателят Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова. Академик Денков призова българите да вярват в себе си и в страната ни.

"Бих им благопожелал да отворят сърцата си, за да посрещнат родилия се Спасител, да бъдат по-добри, да-бъдат благословени, да имат христова любов в сърцата си, която да раздават безрезервно на всички около тях", заяви митрополит Антоний.

В утрото на Рождество Христово от 9:30 ч. в патриаршеската катедрала ще бъде отслужена празнична Василиева света литургия.

Снимка: БГНЕС