БСП-София: Историята не прощава служенето на чужди интереси, настъплението на фашизма у нас е факт

Столичните социалисти изброиха три доказателства за това

23.12.2023 | 17:58 Редактор: Деси Николова
БСП-София: Историята не прощава служенето на чужди интереси, настъплението на фашизма у нас е факт

Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който не може да остави безучастни българските социалисти. Това заявиха от изпълнителното бюро на градският съвет на БСП-София в съобщение изпратено до медиите.

Столичните социалисти изброиха три доказателства за това - демонтажа на Паметника на Съветската армия, спряното интервю с руския посланик Елеонора Митрофанова и "потъпкването на независимостта на българската наука" от страна на СУ "Св. Климент Охридски".

Ето и цялата позиция на БСП-София:

"Първо. Паметникът на Съветската армия, символ на победата над нацизма, бе посечен по най-варварски, касапски начин. Това престъпно деяние е в драстично нарушение на закона, на двустранния договор между България и Русия, на серия конвенции на ЮНЕСКО и ООН в защита на културните паметници, както и на ежегодните резолюции на Генералната асамблея на ООН срещу реабилитацията на фашизма и нацизма и ревизията на резултатите от ВСВ.

Второ. Програмният съвет на БНР арестува интервюто на Петър Волгин с г-жа Митрофанова, посланик на Руската федерация, което противоречи на дипломатическата практика и съзнателно ерозира българо-руските отношения. Никога досега не е спирано интервю с посланик, която и държава да представлява той. Това е брутална цензура и грубо погазване на свободното слово. Така Програмният съвет на БНР опозори себе си и срина авторитета на БНР като всепризната територия на свободното слово.

Трето. Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" заклейми проф. Дарина Григорова за нейните антинацистки убеждения. Проф. Григорова е безспорен авторитет в академичната общност и учен с ярка гражданска позиция. Така Академичният съвет на СУ "Св. Климент Охридски" потъпка свободата и независимостта на българската наука, и научната съвест и опозори нашата Алма матер.

И като венец на цялата тази срамна поредица ПП/ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един "кулинарен" начин, достоен за осъждане и презрение.

От какво се страхувате, госпожи и господа, та унищожавате историята, арестувате свободата на словото и срамите академичната свобода? Над какво тържествувате? Какво празнувате тъй истерично? Един народ има бъдеще само когато има родова памет и история.

Историята не може да бъде нито променена, нито победена! Историята не прощава служенето на чужди интереси и носи забрава за конюнктурния патриотизъм. И вас няма да подмине!"


2
1 rate up comment rate down comment 0
?
преди 4 месеца
Действията са настоящи и се отнасят до евроатлантическата клика, претендираща да бъде пазител на мира, свободата и демокрацията, но не и спрямо всички несъгласни с нейното лакейско послушание пред началниците. Всеки, който смее да се противопостави на унизителното отношение на посолството към България и българите, бива заклеймяван като " путинист". Проявите и на капка достойнство се забраняват, ако са несъвместими с волята на господаря. После се обиждат, когато някой ги нарече " слуги". Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Истерици
преди 4 месеца
Всичко казано от БСП се отнася до минали действия на собствената им БКП Сигнализирай за неуместен коментар