"Свят без граници" донесе усмивки на стотици деца - каква е идеята на кампанията?

Подаръците са осигурени от партньори

23.12.2023 | 15:48 Редактор: Искра Ангелова

За 17-а поредна година сдружение "Свят без граници" проведе традиционната си кампания "Рождествено дете". С подаръци за предстоящите празници бяха зарадвани близо 850 деца.

"Идеята на кампанията е да се достигне до семействата от ромската общност в област Стара Загора, с които работим. Част от тях са в неравностойно положение. На други предоставяме различен вид помощ и пренасочване към услуги чрез Здравно-социалния ни център в кв. "Лозенец". Основната цел е да ги интегрираме, да превентираме ранните бракове и да върнем децата в класната стая, след което да ги подкрепяме и за продължаване във висшите училище", каза председателят на УС на сдружение "Свят без граници" Ганчо Илиев.

Подаръците са осигурени от партньори, а в раздаването им в образователните институции и в ромските квартали, се включи и директорът на РДСП - Стара Загора Петя Чакърова. Тя поздрави малчуганите с предстоящите празници и гарантира, че ще работи за разрешаването на проблемите на уязвимите групи.

Освен коледни подаръци за най-малките, на родителите бяха раздадени и хранителни пакети с продукти от първа необходимост. Партньори на кампанията са Областна администрация - Стара Загора, Община Стара Загора и РЗИ-Стара Загора.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Bulgaria ON AIR