Сигнал от родители: От 2 месеца столична детска градина е без медсестра

В Helpbook ни алармираха за проблема

21.12.2023 | 10:00 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал от родители: От 2 месеца столична детска градина е без медсестра

В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал, свързан с липсата на медицинско лице в столична детска градина. Ето какво пише в него:

"От два месеца в детската градина няма медицинска сестра, децата не са проверявани на входа за симптоми на сезонни вируси и заболявания. Наскоро имаше случай на нараняване на дете във втора група на детската градина. За щастие учителят е успял да реагира и да окаже необходимите грижи за него, но при по-сериозен инцидент кой поема отговорност за здравето на децата в детското заведение?

Ако в най-кратък срок общината не назначи медицинско лице, родителското настоятелство ще бъде принудено да подаде сигнал и към националните медии. Надяваме се скоро проблемът да бъде решен и чакаме отговор от ваша страна кога ще се случи това“, завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС