Директорката Гошкарян е оправдавана по дисциплинарните нарушения, СО събира ръководството

Родителите поискаха среща с възстановения ръководител на детската градина

19.12.2023 | 13:46 Редактор: Деси Николова

Родители на деца от столичната 151 -а детска градина отново излязоха на протест. Причината - връщането на уволняваната два пъти директорка. С решение на съда Мирела Гошкарян отново оглави учебното заведение, въпреки недоволството на родителите.

Родителите поискаха директорката отново да бъде уволнена, въпреки че съдът я е оправдал по обвинения за нарушения в детската градина.

"Изключително сме възмутени от нейното управление като директор, тя изложи на риск деца в детската градина, знаете случая, в който бяха откъснати пръстчетата на дете от нашата детска градина, да не говорим за мухъла", заяви Симона Кирова, родител на едно от децата в градината.

Родителите поискаха среща с възстановената директорка, но тя им бе отказана. Мирела Гошкарян не пожела да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, позиция получихме от нейния адвокат Кристиян Гьошев.

"Гошкарян е оправдана по дисциплинарните си нарушения, със съдебно решение. Грижите за децата са в същите учители, които са били при Вяра Богатева", заяви Гьошев.

По искане на родителите на място дойде представител на дирекция "Образование" към Столичната община.

"Тя изслуша нашата гледна точка, остава тя да говори с г-жа Гошкарян и да разбере нейната гледна точка. Нейната цел е да провери дали са спокойни децата, персонала", каза друг родител.

В позиция до медиите от Столичната община съобщиха, че ще бъде организирана среща с обществения съвет, ръководството и екипа на детската градина. 

"Столичната община е длъжна да изпълни решението на съда. Г-жа Гошкарян е спечелила делото на втора инстанция и то е окончателно и не подлежи на обжалване", се казва в позиция от общината

От Столичната община уверяват също, че ще осигурят медиатори и контрол от страна на районната администрация.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.