Напрежение и полиция пред столична градина заради бившия ѝ директор

Срещу връщането на Мирела Гошкарян на работа се обявиха десетки родители

12.01.2022 | 14:28 Редактор: Жаклина Иванова

Напрежение пред столичната 151-ва детска градина "Леда Милева". Детското заведение беше охранявано от полиция, след като до сградата не беше допуснат бившият директор. Срещу връщането на Мирела Гошкарян на работа се обявиха десетки родители.

Драмата в градината продължава вече втора година. Столичната общината първо уволнява дългогодишния директор Мирела Гошкарян, но след дълъг съдебен процес магистратите я връщат на работа на поста по Коледа.

На 4 януари обаче кметът на София Йорданка Фандъкова отново я уволнява и мястото заема изпълняващият длъжността д-р Вяра Богатева.

Днес старата директорка се опита да влезе със своя адвокат в сградата, за да подаде заявление за връщането си на работа.

"Няма как два пъти на базата на едно и също съдебно решение да бъде възстановена два пъти от съда. Тя трябва да бъде възстановена от госпожа Фандъкова със заповед за нейното назначаване, а такава липсва", каза д-р Вяра Богатева.

"18 години. Тази сграда е построена по мое време. Дала съм живота си за тази градина", посочи Мирела Гошкарян.

А родителите на децата са категорично срещу връщането на Мирела Гошкарян на работа, защото, според тях, тя е допуснала множество нарушения в качеството си на директор.

Въпреки създалото се напрежение по-късно, адвокатът на госпожа Гошкарян успя да входира заявлението ѝ за връщане на работа в администрацията на детската градина.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК