ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарната зала, Костадинов към управляващите: Фашисти

Двете партии ще внесат жалба в Конституционния съд заради промените в Конституцията

19.12.2023 | 10:55 Редактор: Деси Николова

Парламентарните групи на ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарната зала. Причината е фактът, че промените в Конституцията започват да се гледат на второ четене.

Председателят на ИТН Тошко Йорданов разкритикува управляващите и призова народните представители, които не желаят да участват в приемането на предложените промени в Конституцията, да напуснат пленарната зала, съобщава БГНЕС.

"Наблюдавате алчна гладна пасмина, която стои вътре и гласува каквото си иска. Ние за Конституцията няма са присъстваме в залата, защото е престъпление към българския народ, не искаме да участваме", заяви той, като поясни, че заедно с “Възраждане” ще внесат жалба в Конституционния съд заради промените в Конституцията.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък определи управляващите като "башибозук и фашисти".


2
0 rate up comment rate down comment 0
Стига циркове
преди 4 месеца
Конституционният съд е пълен с хора на посолството.Какво направи с оръжията за Украйна- отказа да гледа делото? С референдума за или против еврото- деликатно чака удобния момент да обслужи сглобката и нейните началници? Ще направи същото и с Конституцията, ще се бави докато станат белите от тези конституционни промени и двойните граждани си изпълнят задачите, спуснати от посолството. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Стою
преди 4 месеца
Цялата тая гмеж видно трябва да се организира в нова политическа конструкция,в нов политически модел.С това стадо политика не може да се прави. Сигнализирай за неуместен коментар