"Продължаваме промяната": Преместваме Паметника на Съветската армия, за да тръгнем напред

"Най-почетното място в София трябва да има символи на свободата и независимостта на България", заявиха от партията

13.12.2023 | 10:10 Редактор: Толя Стоянова

"Преди 33 години се разделихме с тоталитарната държава, с партийния комунистически апарат, с призраците на Студената война. Символите на този мрачен за България и света период обаче останаха непокътнати през всичките тези години и заемат централно място в настоящето ни", написаха от "Продължаваме промяната" на страницата си във Facebook.

"Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската армия, за да се помни миналото, но и за да кажем, че е време да тръгнем напред. Искаме да сложим ясна граница между паметниците на руснаците, загинали за свободата на нашата страна, които почитаме, и от друга страна - тотемите на съветския тоталитаризъм", гласи още съобщението.

"Убедени сме, че на най-почетното място в София трябва да има символи на свободата и независимостта на България, а не на преклонение пред чужда армия на несъществуваща отдавна държава. Вярваме, че ще вървим напред само ако гледаме напред с увереността на научените исторически уроци. Дължим го и на родителите си, и на следващите поколения българи. Продължаваме промяната!", добавиха от партията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
2 rate up comment rate down comment 1
чужди лакеи
преди 4 месеца
Накъде ще тръгнете, продажници? Напред към пропастта? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Презрение
преди 4 месеца
В качеството на какви слугите на Посолството си позволяват да ни поучават? Първо научете себе си да не пълзите в краката на един посланик на една обикновена британска колония, после си придавайте важности. Каква жалка ирония- прислугата се опитва да убеди някого, че е господар. Вие сте НИКОИ да казвате какво да става в България. Посолството също е НИКОЙ да се налага и да заповядва. Вие сте жалки чуждопоклонници и лакеи, не се изживяване като господари! Сигнализирай за неуместен коментар