Нинова: Новините за Шенген са подхвърляне на трохи, управляващите да вземат позиция

"Не искаме да бъдем третирани като втора ръка народ", категорична е тя

11.12.2023 | 16:05 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Новините за Шенген са подхвърляне на трохи, управляващите да вземат позиция

"Управляващите да не отчитат това, че ни приемат в Шенген по въздух като успех, а да заемат много по-твърда и категорична позиция. Това е подхвърляне на трохи. Ние сме равноправен член на ЕС и не искаме да бъдем третирани като втора ръка народ. Изпълнили сме всички изисквания и трябва да бъдем приети пълноправно в Шенген", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Тя посочи, че на никоя друга държава не са поставяни допълнителни условия и настоя, че е несправедливо и недопустимо на България да бъдат поставяни такива. Тя изрази безпокойство по отношение на двусмисления отговор на Бойко Борисов на журналистически въпрос дали пълноправно членство в Шенген означава приемане на квоти бежанци.

"Някой да излезе и да отговори на българския народ. Искаме ясен отговор, защото, ако това е така, е абсурдно", категорична бе Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 4 месеца
С всеки изминал ден все повече хора ще се убедят, че нашите любими " съюзници" всъщност не ни смятат за хора. Сигнализирай за неуместен коментар