Неделни мъгли, облаци, на места ще вали и сняг

Максималните температури ще са между 3° и 8°

10.12.2023 | 07:28 Редактор: Елеонора Танева
Неделни мъгли, облаци, на места ще вали и сняг

Днес над много райони от страната облачността ще е разкъсана, средна и висока, на места в Централна Северна и в Южна България – до предимно слънчево време. По поречието на Дунав и по северното крайбрежие преди обед ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°, показва прогнозата на НИМХ..

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно през деня видимостта ще се подобри и облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: pixabay