Росен Желязков: Всеки конфликт в коалицията я прави по-силна

"Не трябва да допускаме повече напрежение, защото имаме важни задачи", коментира председателят на НС

08.12.2023 | 10:47 Редактор: Толя Стоянова
Росен Желязков: Всеки конфликт в коалицията я прави по-силна

"Всяко напрежение, студен или по-горещ конфликт в рамките на коалицията, я прави по-силна. Свидетели сме на това, както по отношение на оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв", каза председателят на Народното събрание Росен Желязков по повод напрежението в коалицията покрай решението на здравния министър проф. Христо Хинков да освободи шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

"От друга страна, коалицията, колкото повече укрепва, толкова повече се притесняваме, че в нашите коалиционни партньори назряват определени конфликти, които да доведат до друг вид напрежение. Както казва народът - къде го чукаш, къде се пука. Затова ние считаме, че не трябва да допускаме повече напрежение, защото имаме важни задачи, особено преди Коледа и Нова година", категоричен бе той.

"Отношение може да вземе или здравният министър, или премиерът. Това е установеният ред. Позицията на здравната комисия вчера беше ясна. Тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено за структуроопределящи лечебни заведения, да минават през съгласуване при отчитане на ефективността, резултатите и значимостта", допълни той, цитиран от "24 часа".

"Сигурен съм, че мнозинството на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поело", коментира Желязко по отношение на конституционните промени. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)