Пеевски: Сериозно ли е цялата държава да се тресе заради "Пирогов"? Приемат всички спешни случаи

"Трябва да се занимаваме с важните теми на България", каза председателят на ПГ на ДПС

06.12.2023 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Пеевски: Сериозно ли е цялата държава да се тресе заради

Вие смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе заради болница "Пирогов", в която перфектно се върши работа и там се карат всички спешни случаи? Това попита риторично председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод разразилия се скандал в столичното болнично заведение и отстраняването на директора.

"Мислите ли, че тези политически сътресения ни трябват заради един съветник, за когото си отмъщават, който си позволи нечувано държание в "Пирогов". Това е дребно отмъщение и трябва да приключи веднага. Трябва да се занимаваме с важните теми на България - има бюджет. Ние ще внесем и предложение за детската болница. Там нищо не се случва", продължи председателят на ПГ на ДПС.

"ДПС не участва в тази сглобка. Не желаем да имаме нищо общо с това нещо. Няма друго, за това подкрепяме евроатлантическото мнозинство в парламента и правителство. Служебните правителства водят до пълна разруха", отсече Делян Пеевски.

На въпроса дали ще гласуват Бюджет 2024 той уточни, че в момента няма да бъде гласуван. "Нито има комисии, нито нищо. Ако влезе в зала, ще вземем решение", добави депутатът.

"Другото лице не искам да го коментирам повече", каза той по отношение на премиера Николай Денков, цитиран от "Фокус".

"Да спрат определени лица от изпълнителната власт да поучават парламента. Те са избрани от него, трябва да си разберат местата, ако не си ги, има само едно място и то е изходът от Министерския съвет", бе категоричен Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR