Хекимян: Работата за София е спряла, столицата и кметът са заложници на Борис Бонев

На ГЕРБ-СДС не им е ясно кое е предложението за председател на СОС

07.12.2023 | 12:46 Редактор: Толя Стоянова

"София е заложник, включително и кметът Терзиев, на желанието на Борис Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет", заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

Той подчерта, че от групата на ГЕРБ-СДС по никакъв начин не са разбрали дали Борис Бонев отново е кандидат за председател на СОС.

"Продължаваме да сме в неведение какво точно се случва", добави Хекимян и призова кмета на Столична община Васил Терзиев да направи така, че да проведе преговорите, независимо дали те са успешни, или не, да бъде ясно с кого точно ще се говори.

По думите на Хекимян вчера вечерта в 18:00 часа групата на ГЕРБ-СДС е получила покана за обсъждане на политиките в следващите две месеца.

"А за следващите два, а за по-следващите два? Ротационен председател на Общинския съвет на два месеца ли трябва да има", заяви той.

Хекимян посочи, че важното е да не бъдат загубени пари за София, като допълни, че работата за София е спряла. Той е категоричен, че ПП-ДБ-СС са спирачката.

Георги Георгиев каза от своя страна, че нови и нови проблеми изникват всеки ден и за тяхното решаване е необходим СОС. "Ние ясно сме заявили, че няма да подкрепим Борис Бонев", подчерта той.

Хекимян допълни, че никоя от другите групи в СОС не иска да подкрепи Борис Бонев за председател.

"Тук става въпрос за наистина някакво страшно упорство и за детинска история, защото кметът днес трябва да дойде и да се моли на Общинския съвет да вземе решение, защото явно няма по никакъв друг начин или друг лост, с който да въздейства на Бонев, затова той наистина категорично да каже, че няма да е кандидат за председател", коментира Хекимян, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че на ГЕРБ-СДС не им е ясно кое е предложението за председател на СОС.

"Трябва да е пределно и категорично ясно, че ние не може да работим и не искаме да работим на плаващи мнозинства", заяви той и добави, че е необходимо да се носи ясна отговорност, че ще има управленско мнозинство.