Йотова: Политиците не мислят за това как хората ще се справят на границата

"Не зная тези около 100 БТР-а каква помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо", заяви вицепрезидентът

04.12.2023 | 21:45 Редактор: Толя Стоянова
Йотова: Политиците не мислят за това как хората ще се справят на границата

"Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни", каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти относно ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

"Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща последващи бедствия, не мислят как хората ще се справят на границата, така че всеки, който прочете тези мотиви, ще му бъде ясно", коментира Йотова.

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя заяви, че единство се надява да има същинска дискусия в пленарната зала:

"Да не се прегласува просто формално, само защото Румен Радев е наложил ветото, само защото президентът е изложил своите мотиви, още веднъж да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат евентуалните последствия. Президентът неслучайно каза, че според него има народни представители, които не са много наясно с параметрите на това споразумение", обясни Илияна Йотова, цитирана от БНР.

"Не знам тези около 100 БТР-а каква точно помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо и няма заместители засега", каза Йотова.

Тя посочи, че всички по-нататъшни договори са занапред в годините.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)