В края на годината може да се поздравим с положителен резултат за Шенген

Това заяви премиерът Денков от парламентарната трибуна

01.12.2023 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
В края на годината може да се поздравим с положителен резултат за Шенген

В края на годината може да се поздравим с положителен резултат за Шенген. Това заяви премиерът от парламентарната трибуна по време на блицконтрол в отговор на въпрос на народните представители за напредъка на България по приемането ни в Шенген.

"Това е един от най-важните приоритети за България, за да успеем да преодолеем една несправедливост, която пречи на българския бизнес, на българските граждани, която е свързана със загуби за стотици милиони всяка година", каза той.

"Това, което може да се направи, е да имаме ясен план свързан със законодателна програма, която вие приемате в Народното събрание, и дипломатически усилия от страна госпожа Мария Габриел и ясна позиция от страна на България, реализирана през мен, като министър-председател и министерствата - във всяко едно от техните ресорни задължения, за да покажем, че трябва да бъде в зоната Шенген", обясни Денков.

Премиерът отново подчерта, че и Нидерландия, и Австрия, и целият Европейски съюз има полза от това България да е в Шенгеското пространство.

"Това е от полза не само за България, това е от полза и за Австрия и за Нидерландия, които досега са имали резерви. Това е от полза и за цяла Европа", изтъкна Денков, предаде "Фокус".

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: БГНЕС