Йотова: Асен Василев отклонява вниманието от себе си, беше разкрит

Вицепрезидентът отправи и критики към ситуацията в София след падналия сняг

28.11.2023 | 19:55 Редактор: Вяра Димова
Йотова: Асен Василев отклонява вниманието от себе си, беше разкрит

Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира спора между финансовия министър и президентът Румен Радев по повод информацията за евентуална продажба на близо 700 хил. дка обработваема земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

"Финансовият министър беше разкрит. Разкрит първо -  волю или неволю, от земеделския министър, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи. След това от самата земеделска комисия в Народното събрание. За да отклони вниманието от себе си, защото вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и в многото дискусии с лека ръка може да продаде този поземлен фонд, естествено е да хвърли вината на г-н президента, тоест там, където вина няма", коментира вицепрезидентът.

Йотова изрази резерви към проектобюджета за следващата година:

"Ние сме пред голямо изпитание да бъде приет бюджетът. Сигурно сте запознати с изключително компетентното мнение на управителя на БНБ, който много дипломатично се изрази, че това е небалансиран бюджет, тоест сметките за държавата са грешни", каза още, цитирано от БНР.

Вицепрезидентът беше критична и към ситуацията в София след падналия сняг.

"Не само безхаберност, а безпомощност", категорична е Йотова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)