Нова порция застудяване: Ниски температури и валежи от дъжд и сняг

Има условия за поледици по пътните настилки

28.11.2023 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 5 до 1 градус, по високите западни полета на места до минус 5, минус 10 градуса. През целия ден облачността ще бъде значителна с превалявания преди обед над западните и южни райони, а следобед ще вали в Източна България. 

След временно спиране на валежите над Западна България, през нощта отново ще завали дъжд и сняг със захлаждане. Има условия за поледици по пътните настилки. По Черноморието облаците ще разкъсват. 

Максималните температури ще бъдат от 0 до 6 градуса, в североизточните райони ще се задържи студено с дневни температури до минус 1 и 4 градуса, а по морето до 12-13, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

В сряда ще превали сняг в югозападните и североизточните райони, следобед валежите ще спират. В четвъртък сутринта ще превали сняг в Добруджа и през деня ще има повече слънце. В петък ще се затопли, но ще има мъгли и ниски облаци, повече и по-трайни над Дунавската равнина, а на юг следобед слънцето срамежливо ще се показва.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR