Транспортният министър пред Bulgaria ON AIR: Няма бедстващи хора, ще върнем пари на хората

"Екипите са подготвени доста професионално и във всеки момент може да реагираме", каза ресорният министър

27.11.2023 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

За последното денонощие влакове закъсняват на места с повече от 10-12 часа. Според транспортния министър Георги Гвоздейков железопътните линии вече са разчистени.

"Имаше утежняващи обстановката обстоятелства. Доста тежка зимна обстановка, лоши метеорологични условия, които нанесоха сериозни щети по инфраструктурата на железопътния транспорт. Това бяха и причините са огромните закъснения на влаковете, както и за отмяната на някои от тях. Беше важно да се погрижим приоритетно за всички пътници, които имаха спешна необходимост от това да бъдат на топло и да не изпадат в бедствено положение", каза Гвоздейков пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че към момента няма бедстващи хора: "Не е имало и вчера, направихме пълна и навременна организация. Тези хора, които не са имали възможност да се придвижат с влак, се придвижиха с алтернативен транспорт."

Министърът е категоричен, че подобни метеорологични условия няма как да се предотвратят.

"Екипите са подготвени доста професионално и във всеки момент може да реагираме. Обстановката вече се нормализира. В сравнение с вчера отменените влакове са драстично по-малко и тези, които са със закъснение, също. Постепенно всичко си влиза в ритъм", успокои още Георги Гвоздейков.

Попитан дали ще има компенсации за пътниците, чиито влакове са закъснели, той отговори: "Всички пътници, които са си закупили билети и не са могли да ги използват, ще им бъдат върнати парите."