Радев: Държавата е в ступор! НС да озапти Асен Василев, за да не наложа вето на бюджета

Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, заяви президентът

27.11.2023 | 12:10 Редактор: Тодор Петров

В Бургас президентът Румен Радев благодари на всички военни екипи и доброволци, които са се включили да помагат в усложнената обстановка в страната.

"Не чакаха указания в изпадналата в ступор държава и взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение", отбеляза държавният глава.

По думите му сме свидетели на серия от авантюри в областта на финансите.

"Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгарстрансгаз". Само за месец дружеството натрупа 260 млн. дълг, постъпления в бюджет няма, а това решение ни дискредитира пред нашите европейски партньори. Досега президент не е налагал вето върху Закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключват и такъв вариант", заяви Радев.

"Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди. Нито да служи като компенсация заради невъзможността да се управляват държавните финанси. Отваря широко възможност за злоупотреби. Призовавам разумните политици да пресекат тази авантюра", каза още президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Така е
преди 5 месеца
След 34 години кражби изведнъж се оказа, че нямало пари в бюджета. Затова $$$$$ назначен от посолството фин. министър със зъби и нокти ни тегли насилствено( 70% не искат!) към еврозоната- за да се теглят кредити безкрайно, докато държавата се разпродаде в полза на господарите на Кокорчо. Сигнализирай за неуместен коментар