Спряха движението в областите Разград, Силистра и Добрич, над 1000 снегорина са на терен

Има множество сигнали за паднали дървета

26.11.2023 | 11:22 Редактор: Искра Ангелова
Спряха движението в областите Разград, Силистра и Добрич, над 1000 снегорина са на терен

Временно е ограничено движението за всички автомобили на територията на областите Разград, Силистра и Добрич, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Оттам допълват, че 1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, като приоритет са автомагистралите.

Най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Ограничено е преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи "Република", "Троянски", "Шипка", "Котленски" и "Ришки". Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите "Превала" и "Рожен".

Поради лоши метеорологични условия и нулева видимост временно е ограничено движението за всички автомобили в областите Разград, Силистра и Добрич, освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Затворени за всички коли на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.

В област Смолян е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета заради силен вятър и снегонавявания.

Има множество сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Всички села от Монтана до Плевен и Ловеч нямат ток в момента. Това са над 300-400 населени места! Сигнализирай за неуместен коментар