Затворени проходи, закъсала линейка и места без ток - каква е обстановката у нас?

Тежка е ситуацията в град Шипка и село Шейново

26.11.2023 | 08:19 Редактор: Искра Ангелова
Затворени проходи, закъсала линейка и места без ток - каква е обстановката у нас?

Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът "Шипка". Причината е обилният снеговалеж, навявания и паднали дървета. Тежка е ситуацията в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, в това число линейка и пожарна. Насочена е тежка техника и към момента същите са изтеглени. 

На място са екипи на ОДМВР. 

Затворени за движение на леки автомобили над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич. Без ток е цялата община Крушари. При тях бурята е започнала след 3 часа сутринта.

От автогарата в Добрич съобщиха, че няма да пътуват автобуси по междуградските линии. 

Оперативният дежурен пък в община Балчик съобщи, че в част от Белия град няма ток, но няма сигнали от села за аварии.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради намалена видимост към 06:00 ч. е затворен за движение и първокласният път Шумен-Разград-Русе, пояснява БТА.

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения, посочи Йорданова.

От полицията апелират към водачите да се информират за пътната обстановка преди да предприемат пътуване, да шофират внимателно, защото е вероятно на места да има заледявания на пътя. Да спазват безопасна дистанция и да не предприемат бързи и рискови маневри.

Снимка: БГНЕС